Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.12.2016 10:50 - За жените – 30 становища - 22
Автор: paralelno Категория: Лични дневници   
Прочетен: 330 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
За жените - 30 становища - 22

image

 За жените посветени на различни каузи 

Живеем във време, когато жените са много по-активни в обществено-политическия социален живот, когато поемат върху плещите си големи отговорности в каузи, на които посвещават целите себе си (време-Живот, личностен-творчески потенциал, ресурси – личностни и финансово-материални). Каузите са от всякакъв характер. Няма големи и малки, значими и/или несъществени каузи. Те са отдаденост, в която жената се впуска изцяло, самоотвержено, понякога прегаряйки от прекомерна отдаденост, забравяйки за себе си, за своята лична Програма-Живот и необходимости на душата в тялото на жената, която е.

В изпълнение на каузите жената завишава неимоверно много силата на мъжката енергия в себе си, разрешава (осъзнато или не) по-силна водеща роля на разума, доминиращ над духа, а това често смачква душата, поставя я в рамки, в ограничения, затваря детето в нея зад безброй дебели стени, да стои кротко, да не се изявява, защото така пречи на рационалното мислене и действия. В изпълнение каузите не рядко се налага да се нарушават духовно-житейски закони и постулати, да се постигне целаната цел в материалния свят на човека – в името на човека, за да живее той по-добре, в променен, по-добър свят.

Каузите са винаги добронамерени, но какво се случва с жената, отдадена на тях? Ежедневието й е изпълнено с динамика, с разностранни ангажименти от всякакъв характер, в които за нея лично почти не достига времето да се наспи, нахрани, отпочине, да общува достатъчно с любимите си хора, времето и жизнената енергия са дефицит, който във времето се натрупва, а това се отразява и на здравословния стаус, на външния вид. Колко голяма и значима да е тази кауза, която струва на жената всичко това?

Мили жени, вие, които усещате-осъзнавате за себе си, че за вас е важно да сте всеотдадени на кауза, която дава смисъл на живота ви, знайте, че всяко дело има цена. Запитайте се, готови ли сте да заплащате тази цена, за да сте ангажирани с тази важна за вас кауза? Усещате ли се подготвени за всички сътресения, препъни камъни по пътя? Усещате ли се силни-уверени в себе си, че имате представа през какво ще преминете, какво ви очаква да преживеете, как ще се отрази това на личния ви живот, на заимоотношенията ви с близките ви, на вас самите лично?

А дали тези, за които се отнася каузата ви, ще са ви благодарни-признателни за всичко това, което правите за тях? Нали това е целта на каузата ви – да има ползотворност за много хора от делата ви. Сами ли сте на този път и/или има ли кой да ви подпомага, разбира, подкрепя, насърчава? Не се спирайте, а дерзайте с упование, устрем, вяра, ако усещате себе си призвани за тази кауза, каквото и да ви струва тя! Бъдете щастливи и удовлетворени с всяко едно свое постижение!

Ако каузата ви изморява, затруднява, преобръща личния ви живот с главата надолу, замислете си, дали си струва в името на други хора, те да са по-добре, вие да сте в позицията на страдаща, на жертва, на губеща всичко и всички. Каузата е добротворна, има смисъл, когато и вие, и другите изживявате ползотворност! Не всичко на всяка цена е нужно да се постига! Обмисляйте добре своята подготвеност, след това действайте! Успех, ползотворност и удовлетворение ви желая!

следва продължение...

Галя Йосифова 
Консултант по психология / Персонален Коуч
Поведенчески анализатор – Взаимоотношения

Житейски и личностни проблеми 
Психологическа диагностика на заболяванията 
Регресивна хипноза / Полет на духа 
Енергийно-лечебна хипнотерапия

e-mail: gacreco@hotmail.com
www.galacreativeconsulting.com 
www.moyatjivot.com
фейсбук - Galja Josifova



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: paralelno
Категория: Лични дневници
Прочетен: 574024
Постинги: 449
Коментари: 53
Гласове: 681
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930