Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.01.2016 14:16 - За жените – 30 становища - 1
Автор: paralelno Категория: Лични дневници   
Прочетен: 778 Коментари: 0 Гласове:
0



 За жените – 30 становища

 image

1. За жените със силно изявена проявяваща се мъжка енергия – Във време на доминиращ патриархат на жената се наложило да осъзнае, че за да излезе от положението на “подчинение” на мъжкото съсловие, е нужно да се осмели да се опълчи, за да промени условията на живот, в които да има възможността да прави това, което тя намира за необходимо, полезно, даващо й свобода да се проявява по начините, по които тя желае, всячески, за всичко. 

Някой нарекъл тази жизнена необходимост “еманципация”. За да постига успех в промяната, жената осъзнала, че за да успее в мъжкия властващ свят, е нужно да даде превес на мъжката енергия в себе си, да има поведение на мъж, да бъде наравно с тях, да прави по “мъжки” нещата в живота. Потиснала женската енергия в себе си, пренебрегвала жената в себе си, за да устои на предизвикателствата. Труден път, с много лишения, забрани, ограничения, противоборства. Жените, които дават превес на мъжката енергия в себе си, имат добри взаимоотношения с мъжете, когато става въпрос за работа, изпълнение на проекти, управление, творчество, но в личния си живот страдат от занижената потисната надълбоко женска енергия, не се усещат женствени харизматични жени, а силни мъжки момичета, които само се себедоказват в мъжкия свят, до преумора.

До известна степен постиженията носят удовлетворение, но винаги настъпва момент, в който душата се чувства изморена да е силна. Липсват й нежността, гальовността, храната-любов, добротата, подкрепата на женската енергия. Все пак душата е избрала превъплъщение-роля в женско тяло, да следва Програма-живот, в която като жена да усвоява ценни житейски опитности-познания-мъдрост, да занулява-надгражда в позитивен аспект пренесени в настоящия живот недовършени в миналото истории, с помощта на женската психология-чувственост-душевност-философия за живота. Еманципацията вече не носи тези ползи на жената, които в миналото са й помагали, дори обратното, превръща я в робот, в по-силния пол, лишава я от изживяване на силна любов с мъжа, с когото е избрала да споделя живота си. Често той се превръща в отглеждано от нея дете. 

Мили жени, вие, които усещате-осъзнавате за себе си, че в живота си давате превес на мъжката енергия в себе си, по ваше желание-вътрешна необходимост или по принуда, за да се справяте и оцелявате в околния свят, в който сте, приемете избора на душата ви да живеете живота като жена, с всички нейни дадености и специфики, които са вашата лична харизматичност, вътрешна красота, чар, които ви правят уникална идентичност. Осъзнайте-осмислете с благодарност и любов житейските уроци и опитност, които сте придобили до момента, вслушайте се в гласа на душата си и приемете да следвате нейния зов, да живеете живота със своята женска енергия! Не приемайте всичко за даденост.

Всичко подлежи на промяна, само се осмелете да действате, да направите крачка напред в тази посока, да живеете-усещате-проявявате в живота като жена! Свалете защитните бариери око вас, те вече не са ви нужни. Дайте възможност на любовта във вас да се проявява по всички възможни начини, за всичко в живота ви! Бъдете себе си – жената, която сте! Като мъжки момичета се озовавате в позиция на съперници-противници за мъжете, с които те воюват, за да подчинят или преборят-победят. Не се състезавайте със силните мъжкари! Не подлагайте душата си на такива изпитания, да им доказвате, че сте по-добра, по-способна от тях. Важното е, че го знаете.

Не отглеждайте мъжа до себе си като дете, като негова майка, даваща му всичко, което можете-имате. Давайте му възможност да се проявява като мъж, да ви ухажва-обича като истински джентълмен, ценящ-уважващ жената заради достойнствата й, да сте дамата, заради която той развива чувствата в сърцето-душата си. Преодолейте желанието си да  се проявявате-себедоказвате в мъжки професии. Не се обричайте на живот, който не усещате да е вашият. Във вашия душевен свят има чувства, любов, хармония, нежност, грижовност, доброта, споделеност, жизнерадост. Няма как да ги ползвате в реалността, ако не ги освободите да се проявяват. Женската полова система подава много сигнали чрез различни симптоми и заболявания, че е време да се замислите над това, как се отнасяте към себе си, към жената, която сте. Не пренебрегвайте сигналната система на тялото.

Работете със себе си, да постигате хармония, мир, баланс между дух и душа, ум и тяло, за равновесие между мъжката и женската енергия във вас! Няма невъзможни неща. Само пожелайте, осмелете си и дерзайте в тази посока!

следва продължение...

Галя Йосифова 
Консултант по психология / Персонален Коуч
Поведенчески анализатор – Взаимоотношения

Житейски и личностни проблеми 
Психологическа диагностика на заболяванията 
Регресивна хипноза / Полет на духа 
Енергийно-лечебна хипнотерапия

e-mail: gacreco@hotmail.com
www.galacreativeconsulting.com 
www.moyatjivot.com
фейсбук - Galja Josifova



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: paralelno
Категория: Лични дневници
Прочетен: 573659
Постинги: 449
Коментари: 53
Гласове: 681
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930