Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.03.2016 16:40 - За жените – 30 становища - 9
Автор: paralelno Категория: Лични дневници   
Прочетен: 427 Коментари: 0 Гласове:
0



 За жените -  30 становища
image

9. За жените обичащи свободата
 

Свободата е като въздуха, който дишаме! В живота на Земята обаче се оказва, че нея хем я има, хем я няма, особено за жената, която изпълнява много роли в една, заради което е, и не е свободна, да живее и проявява себе си като жена-творец-същност-майка-любима..., така, както жадува да може. Обвързаността в много отговорности и задачи я прави всичко друго, но не и свободен човек. Една от важните причини за еманципация е точно тази, свободата за волеизявление и проява на духа в силно доминиращия патриархален заобикалящ я свят.

Мили жени, вие, които усещате-осъзнавате за себе си, че живеете в не-свобода, по една или друга причина, че се намирате като в капан заради обвързаност-подчиненост от други хора, дом, условия, фактори, събитийности, семейство, работа, деца, финансови ангажименти-зависимости, не сте в състояние да се усещате свободни, независими, знайте, че  всяко нещо има две страни, не е еднопосочно възприятие. Важното е първо да имате осъзнаването, че щом това ви се случва, да сте в тази житейска ситуация, то е защото имате да учите-усвоявате важни житейски уроци, поуки, да занулявате и надграждате в позитивен аспект истории с обвързаности с ваши близки, с колеги, с други хора в социалното обкръжение, от пренесени от минали животи взаимовръзки с тях. Когато сте наясно с всичко това, когато усетът ви подсказва, че има защо да ви се случва всичко това, тогава бихте могли да обмислите варианти на бъдещи ваши действия, които да ви дават възможността, да придобивате все повече и повече възможности за време лично за себе си, в което да правите точно това, за което душата ви жадува да се занимава, да разгръщате на воля своя творчески потенциал, душевност. Осъзнаването, че никой не е собственост на никого, че свободата е даденост, а не с обменна стойност, би могло да ви насърчава да сте дръзновени, да се стремите така да преминавате през Времето-Живот, че то да ви дава все повече възможности за себеизявление, себепроява, като свободни личности-същности. Просто вярвайте и дерзайте!
Мили жени, вие, които усещате-осъзнавате за себе си, че за вас свободата е на пиедестал, че тя е много важна за живота ви, за проявленията ви в него и в същото време някои конкретни ситуации ви раздвояват, разколебават, как да постъпите, какво решение да вземете, за влизане в партньорска двойка с обичан, харесван от вас човек, да заемете добра работна позиция, да се ангажирате с действия, на които желаете да се отдадете, но те ограничават в голяма или малка степен свободата и независимостта ви, знайте, че и в тази ситуация има какво да осъзнавате. Да, свободата е като вятъра, не може да се ограничи, да му се даде посока накъде да се вихри. Има приоретизиране, съгласуваност, обмисляне, организиране, подреждане на мислите, желанията, необходимостите, които ви подпомагат по-добре да се ориентирате във вземането на решение, как да действате, така, че да се усещате свободни и да се случва това, което ви привлича, силно желаете, нужно ви е да преминете през тази опитност-изживявания. Не бързайте да казвате “да” или “не”, защото първосигналната реакция не е обмислена, какво печелите и какво губите с отговора, който бързо сте дали. Бъдете далновидни и преминавайте с лекота през Живота, без да го вземате твърде насеризоно! Всяко нещо е двулико. Полагайте усилия да опознавате и двете страни, не само едната! Така ще сте винаги свободни и удовлетворени от себе си!

следва продължение...   Галя Йосифова 
Консултант по психология / Персонален Коуч
Поведенчески анализатор – Взаимоотношения
Житейски и личностни проблеми 
Психологическа диагностика на заболяванията 
Регресивна хипноза / Полет на духа 
Енергийно-лечебна хипнотерапия
e-mail: gacreco@hotmail.com
www.galacreativeconsulting.com 
www.moyatjivot.com

фейсбук - Galja Josifova
   



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: paralelno
Категория: Лични дневници
Прочетен: 574701
Постинги: 449
Коментари: 53
Гласове: 681
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930